Architects Ink

Erindale

Erindale

Erindale

Type | New House

Designed | 2018

Area | 550 sqm

A site filled with childhood memories of playing by the pool, the proposal sought to strike a balance between retaining a sense of nostalgia while creating a home suited to the growing needs of a young family. With abundant access to functional outdoor spaces the design enables an active lifestyle for the next generation of children, reminiscent of the past.

Internally, the variation in floor levels and ceiling heights, along with the carefully considered placement of courtyards and openings have created a dynamic series of interconnected spaces that change with external light conditions.

Well-established vegetation to the front yard nestles the residence in the site. Substantial set-back from the street and a thoughtful approach to the articulation of the building mass provides a sensitive, contemporary addition to the area.